Radisson Blu Park Hotel, Oslo

Fram Museum


Hos Fram Museum på Bygdøy finner du presentasjoner av de mest kjente ekspedisjonene til Arktis og Antarktis, som alle er av verdenshistorisk betydning. Som et naturlig midtpunkt i utstillingene finner du verdens sterkeste treskute, polarskipet Fram. Det ble benyttet av norske oppdagere mellom 1893 til 1912. Fram ble bygget for å være det sterkeste skipet noensinne, og for å kunne motstå skruingen i isen.

Det er en spennende opplevelse å kunne gå ombord for å utforske dette særegne skipet, som Fridtjof Nansen tok initiativ til å bygge. Han hadde i utgangspunktet sett for seg å bruke det ved sin planlagte ferd til Nordpolen, for så å la det fryse fast i drivisen. Slik gikk det ikke. I dag er Fram det skipet i verden som har seilt lengst mot nord og lengst mot syd. Det frøs også fast i isen langs nordkysten av Sibir. Herfra drev det med isen over Polhavet i tre år. Nå ligger det fast hos Fram Museum, hvor du kan oppleve lugarene, salongene, byssa, lasterommet og maskinrommet på nært hold.

Åpning av Fram Museum
Etter første verdenskrig arbeidet en rekke komiteer, med tidligere kaptein Otto Sverdrup i spissen, for å for å bevare båten. I 1929 ble skuta tauet til verksted, slik at den året etter ble i samme stand som under den fire år lange ferden i Nordvestpassasjen.

Samme året som Fram deltok på en stor utstilling i Trondheim, døde Otto Sverdrup. Etter dette gikk det dessverre lang tid før skuta fikk sitt endelig hjem. Men den 20. mai 1936 kunne endelig Frammuseet innvies, med gjester som Kong Håkon VII, Kronprins Olav og marineoffiser Oscar Wisting. Sistnevnte reiste sammen med Roald Amundsen som den første i verden på både Syd- og Nordpolen, og endte faktisk sine dager i køya på Fram mens han drev vedlikeholdsarbeid.

I hovedutstillingen finner du utførlige beskrivelser av ferdene til Norges største polarhelter; Nansen, Sverdup og Amundsen. Omkring skuta finner du gjenstander som fra med på de ulike Fram-ferdene. Videre kan du lære mer om Gjøa-ferden, polare flyvninger samt få med deg temporære utstillinger.

Overnatting i Oslo
Med hotellrom på Radisson Blu Park Hotel, Oslo er det ikke langt til de kjente attraksjonene i byen, som Munchmuseet, Vigelandsparken og Norsk Folkemuseum. Hotellet ligger i gangavstand til friluftsområder som Storøyodden i tillegg til forretningsparkene Fornebu og Lysaker.

Radisson tilbyr et koselig hotell for forretningsreisende såvel som barnefamilier og øvrige turister. Det er det perfekte utgangspunkt når du skal besøke Oslo vest.