Radisson Blu Park Hotel, Oslo

Henie Onstad Kunstsenter


Kunne du tenke deg en dag fylt med spennende billedkunst, arkitektur og design, beliggende i praktfulle omgivelser, med mulighet for et deilig måltid? Da er Henie Onstad Kunstsenter stedet å besøke. Her finner du både nasjonal og internasjonal billedkunst, og du kan velge fra et innholdsrikt program bestående av utstillinger, musikk og aktiviteter.
 

Opplevelser

Det finnes flere måter å oppleve senteret på, blant annet ved å få skreddersydde omvisninger til dine interesser. Disse kan ha temaer som kunstsenterets historie, arkitektur, premiesamlingen til kunstløper Sonja Henie, eller bestå av en omvisning i en av de aktuelle utstillingene. Med jevne mellomrom kan du også få med deg spennende formiddagsforedrag, hvor du blir gitt et kunsthistorisk perspektiv på en aktuell utstilling.

Henie Onstad Kunstsenter er et fint sted å ta med barn i alle aldre. Alle under 18 år kommer inn gratis, og det blir lagt til rette for at ulike aldersgrupper skal møtes med meningsfulle samtaler og refleksjoner rundt kunsten, som selvfølgelig er i fokus. To ganger i året arrangeres det familiedag med spennende ting å se og gjøre over hele senteret. Du kan også prøve deg som kunster i museets egen lab, som er åpen i kunstsenterets åpningstid.
 

Oppstart og utvikling

Kunstmuseet ligger på Høvikodden i Bærum, og ble åpnet i 1968 av kunstløper Sonja Henie og hennes mann, skipsreder Niels Onstad. De ga sin egen private samling av samtidskunst, på i alt 110 bilder, samt byggings- og driftsmidler i gave til senteret. Siden har senteret gjennomgått en enorm utvikling, og samlingen er i stadig vekst. I dag består den av en kjernesamling med verk fra modernismen, i tillegg til flere spesialsamlinger og en skulpturpark.

Reserver et rom på Radisson Blu Park Hotel, Oslo, under 10 minutter fra Henie Onstad Kunstsenter, for å sikre deg et behagelig opphold i hovedstaden. Her bor du i umiddelbar nærhet til Oslofjorden, Telenor Arena og Fornebu businesspark, for å nevne noe.