Radisson Blu Park Hotel, Oslo

Kon-Tiki Museet


På Bygdøy ligger Kon-Tiki Museet, dedikert oppdageren og eventyreren Thor Heyerdahl. Som liten gutt var han svært opptatt av natur og dyr. Hjemme på gutterommet lagde han endatil et eget museum, med blant annet en huggorm som en av hovedattraksjonene. Heyerdahl startet med andre ord tidlig den veien som førte til eventyrlige reiser og opplevelser. Som ungdom studerte han etter hvert zoologi, biologi og antropologi. Han var også svært fascinert av alt som hadde med Stillehavet å gjøre. Sitt rykte som vitenskapsmann fikk han gjennom arkeologiske utgravinger på den mystiske og sagnomsuste Påskeøya.

I 1947 vant Heyerdahl heder, ære og verdensberømmelse da han krysset Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki. Dette er kanskje også noe av det som har gjort ham mest kjent i dag. Museet inneholder originalfartøyene, i tillegg til ekte gjenstander, fra både denne og hans andre verdenskjente ekspedisjoner. Av faste utstillinger kan du besøke Ra, Tigris, Kon-Tiki, Fatu-Hiva, Påskeøya, en 30 meter lang hulevandring, samt en undervannsutstilling med en 10 meter lang hvalhai. Foruten dette har museet et eget område for skiftende utstillinger, en egen kino og museumsbutikk.

Kon-Tiki-filmen
Kon-Tiki er kanskje det de aller fleste forbinder med Heyerdahl. Eventyreren hadde en revolusjonerende teori om at Polynesia hadde blitt befolket fra Sør-Amerika. Teorien sto stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teroi om migrasjon fra Asia, og ble ikke særlig godt mottatt. Men Heyerdahl sto på sitt, og valgte å gjøre noe drastisk for å bevise teorien sin. Sammen med fem unge menn som ikke kjente hverandre fra før, hvorav bare én kunne seile, lyktes han. Mot alle odds, kan du si. Heyerdahl selv hadde vannskrekk og kunne ikke svømme.

I kinoen kan du hver dag klokken 12.00 se den originale Kon-Tiki filmen. Denne sikret Heyerdahl en Oscar i 1951 for beste dokumentar, og gjorde at karreren virkelig skjøt fart. Siden fulgte spektakulære seilaser med sivbåtene Ra og Tigris. Med sine forhistoriske seilaser greide eventyreren å bevise at det tidlige mennesket faktisk mestret seilet før det fant opp sadelen og hjulet.

Bo sentralt hos Radisson Blu
Fra Radisson Blu Park Hotel, Oslo kan du enkelt reise til en rekke severdigheter, som Vigelandsparken, Munchmuseet og Norsk Folkemuseum samtidig som du har behagelig overnatting på Fornebu like utenfor Oslo.

Hotellet er en ideell base for deg som ønsker å nyte det beste av storbyens sjarm i kombinasjon med naturperler som Storøyodden og Nansenparken. Det tilbyr familievennlig overnatting med sauna, lekerom og gode turmuligheter i umiddelbar nærhet.