GRAND TRAVEL AWARD WINNER FOR THE BEST INTERNATIONAL HOTEL CHAIN 2018

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport

Steinvikholm Castle


Opplev den historiske Steinvikholmen, som hvert år er åsted for et ekte middelalderdrama; midnattsoperaen om Olav Engelbrektson. Operaen, arrangert av Opera Trøndelag, omhandler maktspillet om landets politiske og religiøse trone, med Norges siste katolske erkebiskop i hovedrollen. Det konfliktfylte 1500-tallet, med sine intriger, maktkamper og skiftende allianser er et perfekt utgangspunkt for en storslått historie, som har blitt en stor publikumsfavoritt. Erkebiskop Engelbrektson oppførte slottsfestningen Steinvikholmen, som stod ferdig i 1532. På den tiden var det den sterkeste befestningen i landet, og i våre dager skaper den en mektig atmosfære rundt det spennende spillet.
 

En unik opplevelse

Olav Engelbrektsson var den siste katolske erkebiskopen i Nidaros, og historien rundt datidens Norges verdslige og religiøse leder er dramatisk. Norge var truet av et voksende dansk herredømme og erkebiskopen valgte væpnet motstand for å forsvare landets selvstendighet. Dette gikk ikke upåaktet hen og de dramatiske hendelsene som fulgte skildres i midnattsoperaen. Her gjester flere av landets beste operasangere scenen, i tillegg til 150 unge fremadstormende talenter og lokale entusiaster. Sammen skaper de alle en opera som virkelig er en unik opplevelse, fremført i historiske og vakre omgivelser på Steinvikholmen.
 

Spennende sommerkvelder

Librettoen, teksten i operaen, er skrevet av Edvard Hoem, og musikken er komponert av Henning Sommerro. Alt ligger til rette for storslagne opplevelser i de historiske omgivelsene. Steinvikholmen fungerte som den katolske kirkes siste skanse fra 1532 til 1537, da erkebiskopen til slutt måtte flykte. Festningen ble ignorert i flere hundre år, før omfattende arkeologiske utgravinger på 1800-tallet og restaureringsarbeider tok til. Slottsruinen, slik den fremstår i dag, er i all hovedsak en rekonstruksjon fra årene 1893–1900, og er eid av Fortidsminneforeningen i Sør-Trøndelag. 

Overnatter du på Radisson Blu Hotell, Trondheim Airport venter både Steinvikholmen og den majestetiske Midnattsoperaen bare en kort kjøretur unna. Etter en kveld i operaens tegn kan du avslutte dagen og la inntrykkene synke på et av våre komfortable rom. Med Trondheims mange opplevelser bare 30 minutter unna er det en ypperlig base for å oppdage regionen.