Antwerp attractions

Radisson Blu Astrid Hotel d’Anvers

Sites touristiques à proximité


Séjournez au cœur de la culture et de la mode à l’hôtel du centre-ville d’Anvers

Situé sur l’historique Astrid Square, cet hôtel du centre-ville d’Anvers se trouve également à proximité des quartiers de la mode et des diamantaires. Pour les passionnés d’animaux, une visite à Aquatopia dans l’enceinte même de l’hôtel ou au Zoo d’Anvers situé à proximité s’impose. Étanchez votre soif de culture en visitant le musée de la mode d’Anvers (MoMu), le Museum aan de Stroom ou le musée Red Star Line, se trouvant tous à moins de 3 kilomètres.

Sites touristiques à proximité :

  • Aquatopia - dans l’hôtel
  • Zoo d’Anvers - 230 m
  • Quartier des diamantaires d’Anvers - 700 m
  • Cathédrale Notre-Dame - 1,4 km
  • Grand-Place - 1,4 km
  • Croisières sur le port - 1,5 km
  • Musée de la mode MoMu - 1,7 km
  • Musée aan de Stroom - 1,9 km
  • Musée de la Red Star Line - 2,5 km
Aquatopia
Gevestigd in het hotel. Aquatopia telt 35 aquaria gevuld met vissen, haaien, piranha's, roggen en octopussen. Scholingsprogramma's en interactieve displays informeren gasten over de regenwouden, rivieren, grotten, koraalriffen en oceaanbodems die de natuurlijke habitat vormen voor deze fascinerende dieren.

Antwerpen Zoo
De Antwerpen Zoo trekt toeristen maar ook mensen uit Antwerpen zelf aan, en is gelegen naast het Centraal Station. U vindt er meer dan 5000 dieren van 950 verschillende soorten. De Zoo is voornamelijk gericht op het beschermen van bedreigde diersoorten zoals de bonobo-aap en de okapi.

Diamantwijk
Een van de trekpleisters van de stad is de Diamantwijk in Antwerpen’. In de wijk wordt 85% van alle ruwe diamanten, 50% van alle geslepen diamanten en 40% van alle industriële diamanten verhandeld, en de dagelijkse transacties worden geschat op 127 miljoen dollar. Kom meer te weten over mijnbouw, polijsten en slijpen van diamanten in Diamondland, de grootste diamantenshowroom van Antwerpen, en zoek naar de insigne van het Antwerp Diamond Jewellers Association in etalages om winkels op te sporen waar ze authentieke stenen verkopen. De wijk is in het weekend gesloten.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Het duurde 169 jaar (1352 - 1521) om de zeven schepen en de 123 meter hoge torenspits van de kathedraal te bouwen, die momenteel het hoogste Gotische gebouw in de Lage Landen is. In de kathedraal hangen vier schilderijen van Peter Paul Rubens, inclusief De Kruisoprichting en De Kruisafneming.

Mode
Designer Dries Van Noten en vijf andere oud-studenten van de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten’ (de “Antwerpse Zes) hebben een wereldberoemd modesamenwerkingsverband opgericht.” Bezoek hun flagship winkels, gelegen in de historische Sint Andrieswijk. Ga daarna door met het ontdekken van de wereld van high fashion en breng een bezoek aan het MoMu museum en de kunstacademie in Modenatie.

MAS (Museum aan de Stroom)
Het nieuwste en grootste museum in Antwerpen, de MAS, biedt een 360-graden panoramisch° uitzicht over de stad. Ga met de lift naar de negende verdieping en geniet van het overweldigende uitzicht over de rivier, de haven en de skyline van de stad van achter een glazen paneel van zes meter hoog. In het museum vindt u ook meerdere paviljoenen, een dakterras, een museumplein, een winkel en horecagelegenheden.

Red Star Line museum
Ontdek het verhaal achter de Red Star Line scheepvaartmaatschappij, en hoe dit vermengd is met de geschiedenis van Antwerpen en zijn haven. Naast de scheepvaartgeschiedenis en die van de stad Antwerpen zult u veel leren door de verhalen van immigranten, misschien komen sommige verhalen wel overeen met uw eigen verhaal.