Carlson Rezidor Hotel Group Privacy Policy - Uw privacyrechten


Ingangsdatum: 1 april 2015
Laatst bijgewerkt: 9 september 2016

Dit Privacybeleid is van toepassing op de websites en apps waarop het wordt weergegeven.

Dit Privacybeleid beschrijft hoe Carlson Hotels, Inc. en andere entiteiten binnen de Carlson Rezidor Hotel Group omgaan met persoonsgegevens die worden verzameld via de websites en apps waarop het wordt weergegeven (soms in zijn geheel beschreven als onze “website”) en hoe Carlson Hotels, Inc. persoonsgegevens behandelt die worden doorgestuurd overeenkomstig het Amerikaans-Europese Privacy Shield en de Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor. 

Carlson Rezidor Hotel Group is een systeem van hotels dat opereert onder verschillende merknamen die eigendom zijn van Carlson Hotels, Inc. De hotels kunnen in bezit zijn van Carlson Hotels, Inc., door hen worden beheerd of gelicentieerd, of in het bezit van een hoofdlicentiehouder of door hen worden beheerd of gelicentieerd (zulke gelicentieerde hotels kunnen onafhankelijk eigendom zijn en onafhankelijk worden beheerd). In dit Privacybeleid verwijst de term “Carlson Rezidor Hotel Group” naar Carlson Hotels, Inc., haar dochterondernemingen, haar hoofdlicentiehouders en alle hotels die onder de merken van Carlson Rezidor opereren. We kunnen deze entiteiten ook als gezamenlijk aanduiden als ‘de Group’, ‘wij/we’ of ‘ons’.

Dit Privacybeleid is alleen van toepassing op (1) persoonsgegevens die worden verzameld via de websites en apps waarop het wordt weergegeven, inclusief de websites en apps voor onze hotelmerken en onze loyaliteitsprogramma’s en op (2) persoonsgegevens die worden doorgestuurd naar Carlson Hotels, Inc. overeenkomstig het Amerikaans-Europese Privacy Shield en de Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor. Dit Privacybeleid geldt niet voor gegevens verzameld via andere kanalen.

Uw toestemming

U wordt vriendelijk verzocht dit beleid te lezen voordat u gebruikmaakt van deze website of mobiele app. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming dat uw gegevens worden verzameld, gebruikt en openbaar gemaakt zoals aangegeven in dit Beleid. Als u niet instemt met dit Beleid, krijgt u geen toegang en kunt u deze service niet gebruiken.

We verzamelen gegevens van en over u.

We verzamelen contactgegevens. We kunnen bijvoorbeeld uw naam en e-mailadres verzamelen. We kunnen ook uw telefoonnummer of postadres verzamelen.

We verzamelen informatie over de reisagent. Als u een reisagent bent en deelneemt aan ons loyaliteitsprogramma voor reisagenten, zullen we het ID-nummer van uw reisbureau verzamelen. Voor Amerikaanse reisbureaus die bepaalde puntenniveaus opbouwen, kunnen we ook uw BSN-nummer [SSN-nummer] verzamelen, indien dat door de wet vereist wordt.

We verzamelen demografische gegevens. We kunnen gegevens verzamelen zoals uw geslacht, leeftijd en taalvoorkeuren.

We verzamelen gegevens over het verblijf van gasten en loyaliteitsprogramma’s. We verzamelen bijvoorbeeld gegevens over de hotels waar u verbleef, uw aankomst- en vertrekdata, de aankoop van goederen en services, speciale verzoeken en servicevoorkeuren. We verzamelen gegevens over uw gebruik van onze loyaliteitsprogramma’s, onder meer over hoe u punten verdient en verzilvert.

We verzamelen betalingsgegevens. We kunnen bijvoorbeeld uw creditcardnummer verzamelen als u online een reservering maakt.

We verzamelen zakelijke gegevens. We verzamelen bijvoorbeeld contactgegevens en andere relevante gegevens over uw bedrijf als uw bedrijf zich inschrijft voor een van onze loyaliteitsprogramma’s, of als uw werknemers of agenten een zakelijk account gebruiken om zaken te doen met ons.

We verzamelen gegevens die u indient of publiceert. We verzamelen bijvoorbeeld feedback die u bij ons indient over onze hotels en services. We verzamelen ook gegevens wanneer u solliciteert naar een baan.

We verzamelen daarnaast ook andere gegevens. Als u onze website gebruikt, kunnen we gegevens verzamelen over de browser die u gebruikt. We kunnen zien van welke site u kwam, of welke site u bezoekt als u onze site verlaat. We kunnen gegevens verzamelen over uw exacte, realtime locatie door middel van gps, telefoonmasten, signalen van draadloos internet en/of beacontechnologie (inclusief Apple’s iBeacon) en/of toekomstige technologieën. We kunnen kijken hoe vaak u een app gebruikt en waar u deze hebt gedownload. We verzamelen deze gegevens met behulp van de trackingtools zoals hieronder beschreven en in overeenstemming met de toepasselijke lokale wetgeving. Lees voor het beheren van deze tools de sectie waarin uw keuzemogelijkheden worden behandeld.

We verzamelen gegevens op verschillende manieren.

We verzamelen de gegevens die u ons verstrekt. Als u bijvoorbeeld online reserveert, of als u zich aanmeldt voor een van onze loyaliteitsprogramma’s. We verzamelen ook gegevens als u contact met ons opneemt of deelneemt aan een promotie.

Dit verzamelen van uw gegevens gebeurt automatisch. Waar toegestaan door de wet, maken we gebruik van trackingtools zoals browsercookies en webbeacons om gegevens van u te verzamelen. We verzamelen gegevens in de loop van de tijd over gebruikers wanneer u deze website gebruikt.

Op deze manier kunnen we derden persoonsgegevens laten verzamelen. Meer informatie over deze tools en hoe u ze kunt beheren vindt u op www.radissonblu.com/nl/cookie-policy. We verzamelen ook gegevens van onze mobiele apps.

We ontvangen gegevens over u via derden. Waar toegestaan door de wet, kunnen we gegevens delen met entiteiten binnen de Group, of gegevens ontvangen van derden met wie wij zakendoen. Wij kunnen gegevens verzamelen van personen die namens u handelen, bijvoorbeeld als iemand een reservering voor u maakt. Het is mogelijk dat we gegevens krijgen via socialemediaplatforms en aanbieders van advertenties en analyses.

We combineren gegevens. We kunnen bijvoorbeeld gegevens die wij offline hebben verzameld, combineren met de gegevens die we online verzamelen, voor zover dit valt binnen de transactionele doelstelling of door u is goedgekeurd. Of we kunnen gegevens van derden combineren met gegevens die we al hebben.

We maken gebruik van gegevens zoals hier bekendgemaakt en beschreven, onder voorbehoud van alle toestemming zoals vereist door de wet.

Wij gebruiken gegevens om te reageren op uw verzoeken of vragen. Zo zullen we uw gegevens bijvoorbeeld gebruiken om de services te verstrekken die u verzoekt, zoals een verzoek om een hotelreservering te maken, om u een e-mail voor aankomst of na vertrek te sturen of om u te vragen deel te nemen aan een klantenenquête. In zoverre wettelijk toegestaan, kunnen we uw persoonsgegevens gebruiken om u bij ons een op maat gesneden ervaring te kunnen bieden. We kunnen uw gegevens gebruiken om te reageren op een vraag over uw loyaliteitsaccount of om te voldoen aan een inwisselingsverzoek. We maken gebruik van burgerservicenummers en fiscale ID-nummers om fiscale documenten te verwerken.

We gebruiken gegevens om onze websites en services te verbeteren. Wij kunnen uw gegevens gebruiken om onze hotels, services en loyaliteitsprogramma’s te verbeteren. Wij kunnen uw gegevens gebruiken om uw ervaring met ons op uw wensen af te stemmen. Wanneer wettelijk toegestaan, kunnen wij gegevens die we van u ontvangen, combineren met gegevens over u die we ontvangen van derden.

We gebruiken gegevens voor het beheer van onze website en voor interne operaties.

We gebruiken gegevens voor beveiligingsdoeleinden. Voor zover wettelijk toegestaan, kunnen we uw gegevens gebruiken om ons bedrijf, onze klanten en onze websites te beschermen.

We gebruiken gegevens voor marketingdoeleinden. Wij kunnen u bijvoorbeeld informatie sturen over nieuwe services en speciale aanbiedingen. Wij kunnen uw gegevens ook gebruiken om u advertenties over onze hotels, loyaliteitsprogramma’s en aanbiedingen te sturen. Wij kunnen u informeren over nieuwe functies of updates. Dit kunnen aanbiedingen van derden zijn of producten waarvan wij denken dat u ze wellicht interessant vindt. Als u zich bij ons registreert, sturen wij u onze promotionele e-mails. We zorgen ervoor dat we toestemming krijgen zoals vereist door de wet voordat we u marketingberichten sturen. Lees om dit zelf te kunnen beheren het keuzeonderdeel hieronder. We kunnen ook gebruikmaken van pushnotificaties op onze mobiele apps.

We gebruiken gegevens om met u te communiceren over uw account of onze relatie. Wij kunnen contact met u opnemen over uw account of voor feedback. We kunnen ook contact met u opnemen over dit privacybeleid of onze Algemene voorwaarden omtrent websitegebruik.

We maken gebruik van gegevens zoals anderszins openbaar gemaakt of toegestaan door de wet.

We kunnen gegevens delen met derden.

We zullen, in zoverre wettelijk toegestaan, gegevens delen binnen de Group.

We zullen gegevens delen met gegevensverwerkers die namens ons services uitvoeren. We delen bijvoorbeeld gegevens met leveranciers die e-mails en andere vormen van communicatie voor ons sturen. We delen ook gegevens met bedrijven die ons helpen onze websites te beheren en onze acties en advertenties te faciliteren. Er worden daarnaast gegevens gedeeld met advertentienetwerken die ons ondersteunen met onze marketing en het adverteren van onze producten en services. Sommige verkopers kunnen gevestigd zijn in een ander land dan waar u woont. We kunnen ook gegevens delen met aanbieders van analyseprogramma’s en zoekmachines die in opdracht van ons werken.

We kunnen, zover wettelijk toegestaan, gegevens delen met onze zakenpartners. Zo kunnen we bijvoorbeeld gegevens delen met derden die cosponsors zijn van een promotie. Sommige van deze partners kunnen u gegevens over producten of services sturen via post of e-mail, indien dit wettelijk is toegestaan en wanneer u daar vooraf mee hebt ingestemd.

We zullen gegevens delen als we vinden dat we dat moeten doen om te voldoen aan de wet, of om ons, onze klanten of anderen te beschermen. We zullen bijvoorbeeld informatie delen als we een gerechtelijk bevel of dagvaarding ontvangen, of als reactie op een wettig verzoek van openbare instanties, bijvoorbeeld om te voldoen aan vereisten op het gebied van nationale veiligheid of rechtshandhaving. We kunnen ook, wanneer dit wettelijk vereist is, als u de winnaar bent van een loterij of andere wedstrijd, uw gegevens delen met iedereen die om een lijst met winnaars vraagt. We kunnen ook gegevens delen als dit nodig is om onze Algemene voorwaarden omtrent websitegebruik of andere overeenkomsten te handhaven, en de rechten van anderen te beschermen. We kunnen gegevens delen als we mogelijke fraude onderzoeken. Dit kan onder meer fraude zijn waarvan we denken dat deze tijdens een promotie heeft plaatsgevonden.

Wij kunnen gegevens delen met een opvolger voor het geheel of een deel van ons bedrijf. Als bijvoorbeeld een deel van ons bedrijf of bepaalde bedrijfsmiddelen worden verkocht, kunnen we gebruikersgegevens openbaar maken als onderdeel van die transactie. U hebt bepaalde keuzes wat betreft het delen en marketingpraktijken.

U kunt zich afmelden voor het ontvangen van onze marketinge-mails. Om het ontvangen van onze promotionele e-mails stop te zetten, kunt u naar uw accountinstellingen op de site gaan of de instructies volgen in het door ons gestuurde promotionele bericht. Zelfs als u zich afmeldt voor het ontvangen van marketingberichten, zullen wij u berichten sturen die betrekking hebben op uw transacties met ons. Deze omvatten antwoorden op uw vragen.

U kunt deelname aan ons iBeacon-programma zelf beheren. iBeacons zijn elektronische apparaten die signalen uitzenden die kunnen worden ontvangen door mobiele apparaten waarop een van onze mobiele apps is geïnstalleerd. Als u vrijwillig een van onze apps op uw apparaat hebt geïnstalleerd en als u via de app toestemming hebt verleend uw locatie te volgen, kunnen de iBeacons die in onze hotels zijn geïnstalleerd een signaal naar de app op uw apparaat sturen over de exacte, realtime locatie van het apparaat. De app kan deze gegevens gebruiken om u speciale aanbiedingen en acties te sturen, op het moment en de plaats waar deze gegevens het meest relevant zijn. Als u bijvoorbeeld laat in de middag in een van onze hotels bent, kan uw mobiele apparaat een signaal van een iBeacon ontvangen waarmee uw app u informatie kan geven over speciale aanbiedingen voor eten of drinken. Voor uw gemak kunt u zelfs het iBeacons-signaal en de speciale aanbieding of actie ontvangen als u op dat moment geen gebruikmaakt van de app. Om onze mobiele apps en services beter te laten werken, kunnen we ook gegevens op basis van deze iBeacon-signalen verzamelen. Bijvoorbeeld over de kracht van het signaal tussen de iBeacon en uw apparaat, de tijdsduur dat uw apparaat in de buurt van de iBeacon is, of het batterijniveau van de iBeacon zelf. Als u niet wilt dat wij uw exacte, realtime locatie ontvangen of gebruiken, kunt u ervoor kiezen deze locatieservice niet in te schakelen. Als u voor de locatieservice hebt gekozen en van gedachte verandert, kunt u via de instellingen van uw apparaat of door de hele app te verwijderen, deze optie uitschakelen.

U kunt cookies en trackingtools beheren. Ga om te weten te komen hoe u kunt bepalen hoe wij – en onze leveranciers – gebruikmaken van cookies en andere trackingtools, naar www.radissonblu.com/nl/cookie-policy.

U kunt tools beheren op uw mobiele apparaten. U kunt bijvoorbeeld de locatieservices of pushnotificaties op uw telefoon uitschakelen. De keuzes die u maakt zijn afhankelijk van het apparaat.

Inwoners van de EU en Zwitserland.
Gegevens over inwoners van de Europese Unie en Zwitserland kunnen naar de VS worden gestuurd, waar deze worden verwerkt in overeenstemming met dit Privacybeleid, ons Advertentie- en Cookiebeleid, en de regels zoals vastgelegd in het Amerikaans-Europese Privacy Shield (in het geval van inwoners van de EU) en de Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor (in het geval van inwoners van Zwitserland). Carlson Hotels, Inc. houdt zich aan het raamwerk van het Amerikaans-Europese Privacy Shield en de Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor zoals bepaald door het Amerikaanse Department of Commerce met betrekking tot de verzameling, het gebruik en de bewaring van persoonsgegevens uit de lidstaten van de Europese Unie en Zwitserland (houd er rekening mee dat de principes van noch het Privacy Shield, noch die van de Safe Harbor, noodzakelijkerwijs van toepassing zijn op de verzameling, het gebruik en de bewaring van persoonsgegevens uit andere landen). Carlson Hotels, Inc. heeft verklaard dat ze zich houdt aan de Privacy Shield-principes met betrekking kennisgeving, keuze, verantwoordelijkheid voor overdracht, beveiliging, gegevensintegriteit en doelbinding, toegang en beroep, handhaving en aansprakelijkheid, en dat ze zich aan soortgelijke principes houdt in het kader van de Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor. Als er een conflict is tussen de beleidslijnen in dit privacybeleid en de principes van het Privacy Shield/de Safe Harbor, dan zullen de principes van het Privacy Shield/de Safe Harbor van toepassing zijn. De Federal Trade Commission heeft handhavingsbevoegdheid met betrekking tot de naleving door Carlson Hotels, Inc. van het Privacy Shield en de Safe Harbor. Carlson Hotels, Inc. kan eventueel aansprakelijk worden gesteld in gevallen van overdracht van gegevens naar derden. Ga voor meer informatie over het Privacy Shield-programma en om de certificeringspagina te bekijken naar www.privacyshield.gov/. Ga voor meer informatie over het Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor-programma en om de certificeringspagina te bekijken naar safeharbor.export.gov/swisslist.aspx.

Vragen over en handhaving van naleving
Met inachtneming van de principes van het Amerikaans-Europese Privacy Shield en de Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor doet Carlson Hotels, Inc. de toezegging om klachten over uw privacy en het door onze verzameling of gebruik van uw persoonsgegevens op te lossen. Inwoners van de Europese Unie en Zwitserland met vragen of klachten met betrekking tot dit privacybeleid dienen allereerst contact op te nemen met Carlson Hotels, Inc. op het onderstaande adres.

Carlson Hotels, Inc. heeft verder toegezegd onopgeloste privacyklachten met betrekking tot het Amerikaans-Europese Privacy Shield en de Amerikaans-Zwitserse Safe Harbor door te sturen naar de American Arbitration Association info.adr.org/safeharbor/. Ten slotte, in bepaalde, gelimiteerde omstandigheden en in laatste instantie, bestaat de mogelijkheid voor mensen om een beroep te doen op arbitrage bij het Privacy Shield Panel dat is opgericht door het Amerikaanse Department of Commerce en de Europese Commissie.

Houd er rekening mee dat, als u geen inwoner van de Europese Unie of Zwitserland bent, de vereisten ten opzichte van de behandeling van klachten en de handhavingsmechanismen zoals deze gelden voor het Privacy Shield of de Safe Harbor, mogelijk niet op u van toepassing zijn en u er geen beroep op kunt doen.

Russische staatsburgers.
In overeenstemming met de Russische federale wet ‘Inzake persoonsgegevens’ nummer 152-FZ, verzamelen, registreren, systematiseren, accumuleren, bewaren, updaten (vernieuwen en wijzigen) en extraheren we persoonsgegevens over Russische staatsburgers met gebruik van databases die zich op het grondgebied van de Russische Federatie bevinden. Wanneer u aangeeft een Russische staatsburger van de Russische Federatie te zijn, zullen we uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met deze vereiste en zal uw profiel worden beheerd op databases in de Russische Federatie. Wanneer u niet aangeeft een staatsburger van de Russische Federatie te zijn, zullen we niet in staat zijn uw persoonsgegevens volgens deze vereisten te verwerken en beheren en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. U bent als enige verantwoordelijk voor het aangeven van het land van uw staatsburgerschap. Informatie die persoonsgegevens van Russische staatsburgers bevat, kan van de Russische Federatie worden doorgestuurd naar landen die een adequaat beschermingsniveau voor persoonsgegevens waarborgen, zoals de Europese Unie en de Verenigde Staten, en naar andere landen die misschien geen partij zijn in de Data Protection Convention en geen adequaat beschermingsniveau voor persoonsgegevens bieden. Door via onze websites en apps gegevens aan ons op te sturen, formulieren naar ons te verzenden, of zich te registreren voor onze websites en apps, geeft u ons toestemming uw persoonsgegevens te verwerken.

Uw privacyrechten in Californië.
Als u in Californië woont, hebt u het recht om ons één keer per jaar te vragen of wij persoonsgegevens met derden hebben gedeeld voor hun directe marketingdoeleinden. Stuur ons om een verzoek te doen een e-mail naar privacyquestion@carlsonrezidor.com, of schrijf naar ons op het onderstaande adres. Geef in uw brief aan dat u een inwoner van Californië bent en een ‘Shine the Light’-aanvraag doet.

Onze websites en kinderen.
Onze sites en apps waar u dit Privacybeleid aantreft, zijn bedoeld voor volwassenen. Wij verzamelen niet bewust persoonlijk identificeerbare gegevens van kinderen jonger dan 18 jaar zonder toestemming van een ouder of voogd. Als u een ouder of wettelijke voogd bent en denkt dat uw kind van jonger dan 18 jaar ons gegevens heeft verstrekt, dan kunt u contact met ons opnemen via privacyquestion@carlsonrezidor.com, of naar ons schrijven op het adres dat genoemd wordt aan het eind van dit Privacybeleid. Geef bij uw vragen aan dat het gaat over een ‘COPPA Informatieverzoek’. Ouders in de Verenigde Staten kunnen online meer informatie vinden over de bescherming van hun kinderen op www.consumer.ftc.gov/articles/0031-protecting-your-childs-privacy-online.

We maken gebruik van standaardveiligheidsmaatregelen.
Het internet is niet 100% veilig. We kunnen niet beloven dat uw gebruik van onze sites en apps volledig veilig zal zijn. Elke keer dat u gegevens naar onze website stuurt, doet u dat op uw eigen risico. We raden u aan voorzichtig te zijn bij het gebruik van het internet. Laat vooral niemand uw wachtwoorden weten. Wij bewaren persoonsgegevens zolang deze nodig zijn of relevant zijn voor de praktijken beschreven in dit Privacybeleid. We bewaren ook gegevens als anderszins voorgeschreven door de wet.

We slaan gegevens zowel binnen als buiten de Verenigde Staten op.
Gegevens die we van u hebben verzameld, kunnen worden doorgestuurd en opgeslagen op een locatie in de Verenigde Staten of op een locatie buiten de Verenigde Staten. De gegevens kunnen worden verwerkt door personeel die op deze locaties voor ons of voor een van onze leveranciers werkt. Dit personeel kan zich onder meer bezighouden met de verwerking van uw betalingsgegevens en de verlening van ondersteunende services. Als u buiten de Verenigde Staten woont, begrijpt u en gaat ermee akkoord dat wij uw gegevens kunnen overdragen naar de Verenigde Staten. Het kan zijn dat de Amerikaanse wetgeving niet hetzelfde niveau van bescherming biedt als die van uw eigen land.

Uw profiel kan worden bewaard op databases in Denemarken als u in een Radisson Blu-hotel hebt overnacht (uitgezonderd de Radisson Blu Edwardian-hotels), of lid bent van Club Carlson en woonachtig bent in Europa, het Midden-Oosten of Afrika. In zulke gevallen kunt u toegang krijgen tot uw profiel en uw e-mailvoorkeuren aanpassen door contact op te nemen met Rezidor Hotels ApS Danmark, Data Protection Office, Amager Strandvej 60 - 64. 3rd floor, DK Kopenhagen S, Denemarken.

We kunnen links naar andere sites bieden die we niet zelf beheren.
Als u op een link klikt naar een externe website, wordt u doorverwezen naar een website die wij niet beheren. Dit Privacybeleid geldt niet voor het privacybeleid van die website. Lees het privacybeleid van andere websites zorgvuldig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze externe websites en hun beleidslijnen.

Neem gerust contact met ons op als u nog meer vragen hebt.
Als u nog vragen hebt over het beleid van een individueel hotel, of over de informatie die het beheert, verzoeken we u rechtstreeks contact op te nemen met dat hotel. Als u vragen hebt over dit Privacybeleid, of uw gegevens bij ons wilt corrigeren of bijwerken, op redelijke wijze toegang wilt krijgen of uw gegevens wilt verwijderen, stuur ons dan een e-mail naar: privacyquestion@carlsonrezidor.com.

U kunt ons ook schrijven naar:
Carlson Hotels, Inc.
Mail Stop 8256 Attn: Privacy
701 Carlson Parkway
Minnetonka, MN 55305

Wij kunnen dit Privacybeleid actualiseren.
Van tijd tot tijd kunnen we onze privacybeleidslijnen wijzigen. Wij zullen u, zoals vereist door de wet, op de hoogte brengen van materiële wijzigingen in ons Privacybeleid. We zullen ook een bijgewerkte versie op onze website plaatsen. Ga regelmatig naar onze website om te kijken of er updates zijn. 

© 2016 Carlson Hotels, Inc. Alle rechten voorbehouden.