Carlson Rezidor Hotel Group Sekretesspolicy - Dina integritetsrättigheter


Gäller fr.o.m.: Den 1 april 2015
Senast uppdaterad: 1 juli 2016

Denna sekretesspolicy gäller för webbplatser och appar där den förekommer.

Denna sekretesspolicy beskriver hur Carlson Hotels, Inc., och andra enheter inom Carlson Rezidor Hotel Group, behandlar personuppgifter som samlats in via webbplatser och applikationer där de används (hänvisas ibland kollektivt till som vår “hemsida”).

Carlson Rezidor Hotel Group är ett system av hotell som verkar under olika namn som ägs av Carlson Hotels, Inc. Hotellen kan ägas, förvaltas eller få tillstånd att bedriva sin verksamhet av Carlson Hotels, Inc., eller av en huvudlicenstagare (sådana tillståndsegenskaper ägs och drivs på oberoende basis). I denna sekretesspolicy avser termen “Carlson Rezidor Hotel Group” Carlson Hotels, Inc., dess dotterbolag, dess huvudlicenstagare och alla hotell som drivs under Carlson Rezidors hotellkedjor. Vi kan också hänvisa till dessa entiteter kollektivt som ”koncernen”, ”vi” eller ”oss”.

Sekretesspolicyn gäller endast för personuppgifter som samlats in via de webbplatser och applikationer där de förekommer, inklusive webbplatser och appar för våra hotellkedjor och lojalitetsprogram. Denna sekretesspolicy gäller inte information som samlats in genom andra kanaler.

Ditt medgivande

Läs igenom denna policy innan du använder denna webbplats eller mobilapp. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och utelämnas enligt vad som anges i denna policy. Om du inte går med på att vara bunden till denna policy, kan du inte få tillgång till eller använda denna tjänst.

Vi samlar in information från och om dig.

Vi samlar in kontaktinformation. Vi kan till exempel samla in namn och e-postadress. Vi kan också komma att samla in telefonnummer eller postadresser.

Vi samlar in resebyråinformation. Om du representerar en resebyrå och går med i vårt lojalitetsprogram för resebyråer, kommer vi att samla in din resebyrås ID-nummer. För amerikanska resebyrårepresentanter som når en viss poängnivå kan vi även samla in ditt personnummer, om detta krävs enligt lag.

Vi samlar in demografisk information. Vi kan komma att samla in information som kön, ålder och språkinställningar.

Vi samlar in information om gästvistelse och lojalitetsprogram. Vi samlar till exempel in information om de hotell där du har bott, datum för ankomst och avgång, varor och tjänster som köpts, preferenser om särskilda önskemål och service. Vi samlar in information om din användning av våra lojalitetsprogram, bland annat hur man tjänar och löser in poäng.

Vi samlar in betalningsinformation. Vi kan till exempel komma att samla in ditt kreditkortsnummer om du gör en bokning på nätet.

Vi samlar in affärsinformation. Vi samlar till exempel in kontakt- och annan relevant information om ditt företag, om ditt företag är med i något av våra lojalitetsprogram eller om dina anställda eller agenter använder ett företagskonto för att göra affärer med oss.

Vi samlar in information som du skickar eller postar. Vi samlar till exempel in feedback om våra hotell och tjänster som du skickar in till oss. Vi samlar också information om du söker jobb.

Vi samlar in annan information. Om du använder vår webbplats, kan vi komma att samla information om vilken webbläsare du använder. Vi kan titta på vilken webbplats du kom ifrån, eller vilken webbplats du besöker när du lämnar oss. Vi kan komma att samla in din exakta position i realtid med hjälp av GPS, mobiltelefonmaster, WiFi-signaler och/eller beacon-teknik (inklusive Apple’s iBeacon) och/eller framtida teknik. Vi kan titta på hur ofta du använder en app och var du hämtade den. Vi samlar in denna information med hjälp av spårningsverktyg som beskrivs nedan och i enlighet med tillämplig, lokal lag. För att hantera de här verktygen, läs mer i avsnittet Alternativ nedan.

Vi samlar in information på olika sätt.

Vi samlar in information som du ger oss. Om du till exempel gör en bokning på nätet eller anmäler dig till något av våra lojalitetsprogram. Vi samlar också information om du kontaktar oss eller deltar i en kampanj.

Vi samlar automatiskt in information om dig. Vi använder spårningsverktyg som webbläsarcookies och så kallade webbsignaler för att samla in information från dig, där detta tillåts enligt lag. Vi samlar in information om användare över tid när du använder denna webbplats.

Vi kan komma att ha en tredje part som samlar in personlig information på detta sätt. Lär mer om dessa verktyg och hur du hanterar dem på https://www.radissonblu.com/sv/cookie-policy. Vi samlar också information från våra mobilappar.

Vi får information om dig från tredje part. Där lagen så tillåter kan vi dela information bland enheter inom koncernen eller få den från tredje parter som vi gör affärer med. Vi kan få information från personer som agerar för din räkning, till exempel om någon gör en bokning för dig. Vi kan också få information från sociala medie- och reklamplattformar och analysleverantörer.

Vi kombinerar information. Vi kan till exempel kombinera information som vi har samlat offline med information som vi samlar in online, i den utsträckning som omfattas av transaktionssyftet eller ditt medgivande. Eller vi kan kombinera information vi får från en tredje part med information som vi redan har.

Vi använder information enligt vad som visas och beskrivs här, i enlighet med vad som krävs enligt tillämplig lagstiftning.

Vi använder informationen för att svara på dina önskemål eller frågor. Vi kan till exempel använda din information för att tillhandahålla de tjänster du efterfrågar, som till exempel för att uppfylla en begäran om hotellbokning, för att skicka e-postmeddelande om ankomst och avgång eller för att be dig att delta i en kundundersökning. Vi kan komma att använda dina personuppgifter för att anpassa din upplevelse med oss, där detta tillåts enligt lag. Vi kan använda din information för att svara på en fråga om ditt lojalitetskonto eller för att uppfylla en begäran om inlösen. Vi använder personnummer och VAT-nummer för att bearbeta momsdokument.

Vi använder informationen för att förbättra våra webbplatser och tjänster. Vi kan använda din information för att göra våra hotell, vår service och våra lojalitetsprogram bättre. Vi kan använda din information för att skräddarsy din upplevelse med oss. Vi kan kombinera information vi får från dig med information om dig som vi får från tredje part, där detta tillåts enligt lag.

Vi använder informationen för att administrera vår webbplats och vår interna verksamhet.

Vi använder informationen för säkerhetsändamål. Där lagen så tillåter det, kan vi använda din information för att skydda vårt företag, våra kunder och våra webbplatser.

Vi kan använda informationen i marknadsföringssyfte. Vi kan till exempel skicka information till dig om nya tjänster och specialerbjudanden. Vi kan också använda din information för att erbjuda dig reklam om våra hotell, lojalitetsprogram och erbjudanden. Vi kan berätta för dig om nya funktioner eller uppdateringar. Dessa kan vara tredjepartserbjudanden eller produkter som vi tror kan vara av intresse för dig. Om du registrerar dig hos oss kommer vi att skicka e-postmeddelanden om nyheter och erbjudanden. Vi utför inga marknadsföringsåtgärder utan erhållet samtycke från dig, i enlighet med vad som krävs enligt lag. För att hantera detta, läs mer i avsnittet Alternativ nedan. Vi kan också använda push-meddelanden på våra mobila appar.

Vi använder informationen för att kommunicera med dig om ditt konto eller vår relation.Vi kan komma att kontakta dig om ditt konto eller för feedback. Vi kan också kontakta dig om denna sekretesspolicy eller våra villkor för webbplatsanvändning.

Vi använder informationen i enlighet vad som anges eller tillåtes enligt lag.

Vi kan komma att dela information med tredje part.

Vi kommer att dela information inom koncernen där så är tillåtet enligt lag.

Vi kommer att dela din information med dataprocessorer som utför tjänster för vår räkning. Vi kan till exempel dela information med leverantörer som skickar e-post och andra meddelanden till oss. Vi delar även information med företag som hjälper oss att driva våra webbplatser, köra kampanjer och annonsörer och annonsnätverk som hjälper oss i marknadsföring och gör reklam för våra produkter och tjänster. Vissa leverantörer kan vara baserade i ett annat land än där du bor. Vi kan också dela information med analys- och sökmotorleverantörer som agerar för vår räkning.

Vi kan dela information med våra affärspartners där lagen så tillåter. Vi kan till exempel dela information med tredje part som samsponsrar en kampanj. Några av dessa parter kan skicka dig information om produkter eller tjänster via post eller e-post där lagen så tillåter det eller baserat på ditt medgivande.

Vi kommer att dela information om vi tror att vi måste för att följa lagen eller för att skydda oss själva, våra kunder eller andra. Vi kan till exempel komma att dela information för att svara på ett domstolsbeslut eller en stämning. När det krävs enligt lag, kan vi även vidarebefordra din information om du är vinnare i ett lotteri eller annan tävling som kräver en vinnarlista. Vi kan dela information för att upprätthålla våra villkor för webbplatsanvändning eller andra överenskommelser, och för att skydda andras rättigheter. Vi kan dela information om vi undersöker eventuella bedrägerier. Detta kan omfatta bedrägerier vi tror har inträffat under en kampanj.

Vi kan komma att dela information med en efterträdare till hela eller delar av vår verksamhet. Om till exempel en del av vår verksamhet eller tillgångar säljs, kan vi inkludera användarinformation som en del av denna transaktion. Du har vissa val gällande delning och marknadsföringsmetoder.

Du kan välja att inte få vår e-postreklam. Gå till dina kontoinställningar på webbplatsen eller följ instruktionerna i e-postmeddelande för att sluta ta emot vår e-postreklam. Även om du väljer bort att få marknadsföringsmeddelanden, kommer vi fortfarande skicka transaktionsmeddelanden. Dessa inkluderar svar på dina frågor.

Du kan kontrollera deltagande i vårt program iBeacon. iBeacons är elektroniska enheter som sänder signaler som kan tas emot av mobila enheter där en av våra mobila appar installerats. Om du frivilligt har installerat ett av våra program på enheten och om du har gett appen behörighet att spåra din position kan hotell, från och med det ögonblick iBeacons har installerats, sända en signal till appen på din enhet angående exakt position för enheten i realtid. Appen kan använda denna information för att skicka specialerbjudanden och kampanjmeddelanden till dig, vid det tillfälle och den tidpunkt då informationen är som mest relevant. Om du är på ett av våra hotell sent på eftermiddagen, till exempel, får enheten en signal från en iBeacon vilket leder till att du får ett meddelanden med specialerbjudanden för dryckes- och middagsalternativ. För din bekvämlighet kan mottagande av iBeacons signal och utskick av specialerbjudanden eller kampanjmeddelanden visas även om du inte använder appen. För att göra att våra mobilappar och -tjänster fungerar bättre, kan vi även samla in annan information baserat på iBeaconsignaler, till exempel signalstyrkan mellan iBeacon och enheten, den tidsperiod som enheten är nära iBeacon, eller batterinivån på iBeacon själv. För att undvika att låta oss ta emot eller använda din exakta position i realtid räcker det med att du inte godkänner våra platstjänster. Om du tidigare valde att godkänna våra platstjänster och har ändrat dig, kan du välja bort platstjänster via enhetsinställningarna eller genom att ta bort appen.

Du kan styra cookies och spårningsverktyg. Om du vill veta hur du kan hantera hur vi – och våra leverantörer använder – cookies och andra spårningsverktyg, gå till https://www.radissonblu.com/sv/cookie-policy.

Du kan styra verktygen på dina mobila enheter. Du kan till exempel stänga av platstjänster eller push-meddelanden på din telefon. Alternativen du ställer in är enhetsspecifika.

EU-medborgare.
Information om EU-medborgare kan komma att skickas till USA, där den bearbetas i enlighet med denna policy, vår Reklam- och cookiepolicy, U.S.-E.U. Safe Harbor och U.S.-Swiss Safe Harbor. Carlson Hotels Inc. har intygar att man följer Safe Harbor-principerna, vilka du kan läsa på http://safeharbor.export.gov/list.aspx Personuppgifter som samlas in av Carlson Rezidor Hotel Groups europeiska enheter, kan överföras till USA medan vi söker tillräckligt skydd genom tillgängliga medel, till exempel av EU:s modell för standardavtal med Carlson Hotels Inc. Om du har några frågor angående vår behandling av uppgifter och skyddsmetoder, kontakta oss via uppgifterna nedan.

Ryska medborgare.
I enlighet med den ryska federala lagen nr 152-FZ ”Gällande personuppgifter”, samlar vi in, spelar in, systematiserar, ackumulerar, lagrar, uppdaterar (förnyar och ändrar), och extraherar personuppgifter om ryska medborgare som använder databaser som är belägna i den Ryska federationen. Om du visar att du är en rysk medborgare i den Ryska federationen, kommer vi att behandla dina personuppgifter i enlighet med detta krav och din profil kommer att upprätthållas på databaser i Ryssland. Om du inte anger att du är medborgare i den Ryska federationen, kan vi inte bearbeta och underhålla dina personuppgifter enligt dessa krav och kommer inte att vara ansvariga för det. Du är ensam ansvarig för att indikera landet för ditt medborgarskap. Information som innehåller personuppgifter om ryska medborgare kan överföras från den Ryska federationen till länder som säkerställer en adekvat skyddsnivå för personuppgifter, inklusive EU och USA, och andra länder som kanske inte är en del av konventionen om dataskydd (the Data Protection Convention) och kanske inte kan garantera en adekvat skyddsnivå för personuppgifter. Genom att skicka information till oss genom våra webbplatser och appar, skicka formulär till oss eller registrera dig på våra sidor och i våra program, ger du oss samtycke att behandla dina personuppgifter.

Sekretessrättigheter i Kalifornien.
Om du bor i Kalifornien har du rätt att en gång per år få reda på om vi har delat personlig information med tredje parter för deras direkta marknadsföringssyften. För att göra en förfrågan om detta, skicka ett e-postmeddelande till privacy@carlsonrezidor.com eller skriv till oss på adressen nedan. Ange i ditt brev att du är bosatt i Kalifornien och önskar göra en ”Shine the Light”-förfrågan.

Våra webbplatser och barn.
Våra webbplatser och appar där denna sekretesspolicy är gällande är avsedda för vuxna. Vi samlar inte medvetet in personlig information från barn under 18 år utan tillstånd från en förälder eller vårdnadshavare. Om du är en förälder eller vårdnadshavare och tror att ditt barn under 18 år har gett oss information kan du kontakta oss på privacyquestion@carlsonrezidor.com, eller skriva till oss på den adress som anges i slutet av denna sekretesspolicy. Markera din förfrågan med ”COPPA informationsförfrågan”. Föräldrar i USA - Läs mer om hur ni kan skydda barnens integritet online på www.consumer.ftc.gov/articles/0031-protecting-your-childs-privacy-online.

Vi använder standardsäkerhetsåtgärder.

Internet är inte 100 % säkert. Vi kan inte lova att din användning av våra webbplatser och appar kommer att vara helt säker. All överföring av data till vår webbplats sker på egen risk. Vi uppmuntrar dig att vara försiktig när du använder Internet. Detta inkluderar att inte dela dina lösenord. Vi behåller personuppgifter så länge som det är nödvändigt eller relevant för de metoder som beskrivs i denna sekretesspolicy. Vi behåller också information på annat sätt som krävs enligt lag.

Vi lagrar information både i och utanför USA.
Information som vi samlar in från dig kan överföras till, eller lagras på, en destination i USA eller någon annan destination utanför USA. Informationen kan bearbetas av personal som arbetar på dessa platser, för oss eller en av våra leverantörer. Sådan personal kan vara engagerade i, bland annat, behandling av dina betalningsuppgifter och tillhandahållandet av supporttjänster. Om du bor utanför USA, förstår och samtycker du till att vi kan överföra din information till USA. Amerikanska lagar kanske inte har samma skyddsnivå som i ditt land.

Din profil kan sparas i databaser i Danmark om du har bott på ett Radisson Blu-hotell (med undantag för Radisson Blu Edwardian-hotell) eller är en medlem i Club Carlson som bor i Europa, Mellanöstern och Afrika. Du kan få tillgång till din profil och justera dina e-postinställningar genom att kontakta Rezidor Hotels ApS Danmark, Data Protection Office, Amager Strandvej 60-64. 3rd floor, DK Copenhagen S, Danmark.

Vi kan länka till andra webbplatser som vi inte kontrollerar.
Om du klickar på en länk till en tredje parts webbplats, kommer du att tas till en webbplats som vi inte kontrollerar. Denna sekretesspolicy gäller inte för denne webbplatsens sekretessrutiner. Läs andra webbplatsers sekretesspolicy noga. Vi är inte ansvariga för dessa tredje parts webbplatser eller deras policyer.

Tveka inte att kontakta oss om du har fler frågor.
Om du har frågor om ett enskilt hotells praxis eller den information som hotellet innehar, är du välkommen att kontakta hotellet direkt. Om du har några frågor om denna sekretesspolicy eller om du vill korrigera eller uppdatera dina uppgifter hos oss är du välkommen att skicka e-post till oss på privacyquestion@carlsonrezidor.com.

Du kan även skriva till oss på:
Carlson Hotels, Inc.
Mail Stop 8256 Attn: Privacy
701 Carlson Parkway
Minnetonka, MN 55305

Vi kan komma att uppdatera denna sekretesspolicy.
Vi kan från tid till annan ändra vår sekretesspolicy. Vi kommer att meddela dig om eventuella väsentliga förändringar i vår sekretesspolicy som krävs enligt lag. Vi kommer också att lägga upp en uppdaterad kopia på vår webbplats. Kontrollera vår webbplats regelbundet för uppdateringar.

© 2015 Carlson Hotels, Inc. Med ensamrätt.