RADISSON HOTEL GROUP SEKRETESSPOLICY – DINA INTREGRITETSRÄTTIGHETER


Gäller fr.o.m.: 1 april 2015
Senast uppdaterad: 5 mars 2018 
 

Denna sekretesspolicy gäller för webbplatser och appar där den förekommer.

Denna sekretesspolicy beskriver hur Radisson Hospitality, Inc., och andra enheter inom Radisson Hotel Group, behandlar personuppgifter som samlats in via webbplatser och applikationer där de används (hänvisas ibland kollektivt till som vår “hemsida”) och hur Radisson Hospitality, Inc. behandlar personuppgifter som överförts i enlighet med U.S.-E.U och U.S.-Swiss Privacy Shield.

Radisson Hotel Group är en grupp hotell som verkar under olika namn som ägs av Radisson Hospitality, Inc. Hotellen kan ägas, förvaltas eller få tillstånd att bedriva sin verksamhet av Radisson Hospitality, Inc., eller av en huvudlicenstagare (sådan egendom med rättigheter ägs och drivs på oberoende basis). I denna sekretesspolicy avser termen “Radisson Hotel Group” Radisson Hospitality, Inc., dess dotterbolag, dess huvudlicenstagare och alla hotell som drivs under Radisson Hospitality hotellkedjor. Vi kan också hänvisa till dessa enheter som ”koncernen”, ”vi” eller ”oss”.

Denna sekretesspolicy gäller endast för (1) personuppgifter som samlats in via webbplatser och applikationer där de används, inklusive webbplatser och appar för våra hotellkedjor och våra lojalitetsprogram och information som samlas in av våra callcenters eller genom bokningar som överförs till oss från hotell eller resebyråer, samt (2) personuppgifter som överförs till Radisson Hospitality, Inc. i enlighet med E.U.- U.S. och Swiss-U.S. Privacy Shield. Denna sekretesspolicy gäller inte information som samlats in genom andra kanaler.

Ditt medgivande

Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats eller mobilapp. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda denna tjänst.

Vi samlar in information från och om dig.

Vi samlar in kontaktinformation. Vi kan till exempel samla in ditt namn och e-postadress. Vi kan också komma att samla in ditt telefonnummer eller postadress.

Vi samlar in resebyråinformation. Om du representerar en resebyrå och går med i vårt lojalitetsprogram för resebyråer kommer vi att samla in din resebyrås ID-nummer. För amerikanska resebyrårepresentanter som når en viss poängnivå kan vi även samla in ditt personnummer, om detta krävs enligt lag.

Vi samlar in demografisk information. Vi kan komma att samla in information som kön, ålder och språkinställningar.

Vi samlar in information om vistelse och lojalitetsprogram. Vi samlar till exempel in information om de hotell där du har bott, datum för ankomst och avfärd, varor och tjänster som köpts, preferenser om särskilda önskemål och service. Vi samlar in information om din användning av våra lojalitetsprogram, bland annat hur du tjänar och löser in poäng.

Vi samlar in betalningsinformation. Vi kan till exempel komma att samla in ditt kreditkortsnummer om du gör en bokning på nätet.

Vi samlar in affärsinformation. Vi samlar till exempel in kontaktuppgifter och annan relevant information om ditt företag, om ditt företag är med i något av våra lojalitetsprogram eller om dina anställda eller agenter använder ett företagskonto för att göra affärer med oss.

Vi samlar in information som du skickar eller postar. Vi samlar till exempel in feedback om våra hotell och tjänster som du skickar in till oss. Vi samlar också in information om du söker jobb.

Vi samlar in annan information. Om du använder vår webbplats, kan vi komma att samla information om vilken webbläsare du använder. Vi kan titta på vilken webbplats du kom ifrån, eller vilken webbplats du besöker när du lämnar oss. Vi kan komma att samla in din exakta position i realtid med hjälp av GPS, mobiltelefonmaster, WiFi-signaler och/eller beacon-teknik (inklusive Apple’s iBeacon) och/eller framtida teknik. Vi kan titta på hur ofta du använder en app och var du hämtade den. Vi samlar in denna information med hjälp av spårningsverktyg som beskrivs nedan och i enlighet med tillämplig, lokal lag. För att hantera de här verktygen, läs mer i avsnittet Alternativ nedan.

Vi samlar in information på olika sätt.

Vi samlar in information som du ger oss. Exempel är när du gör en bokning på nätet eller anmäler dig till något av våra lojalitetsprogram. Vi samlar också information om du kontaktar oss eller deltar i en kampanj.

Vi samlar automatiskt in information om dig. Vi använder spårningsverktyg som webbläsarcookies och så kallade webbfyrar för att samla in information från dig, där detta tillåts enligt lag. Vi samlar in information om användare över tid när du använder denna webbplats.

Vi kan komma att ha en tredje part som samlar in personlig information på detta sätt. Lär mer om dessa verktyg och hur du hanterar dem på https://www.radissonrewards.com/section/privacy.cookies/privacy.sidemenus?section=privacy.cookies&sidemenu=privacy.sidemenus. Vi samlar också in information via våra mobilappar.

Vi får information om dig från tredje part. Där lagen så tillåter kan vi förmedla information mellan koncernens enheter eller inhämta den från tredje parter som vi gör affärer med. Vi kan få information från personer som agerar för din räkning, till exempel om någon gör en bokning åt dig. Vi kan också inhämta information från sociala medier, reklamplattformar och analysleverantörer.

Vi kombinerar information. Vi kan till exempel kombinera information som vi har samlat in på annat sätt än via nätet med information som vi samlar in via nätet, i den utsträckning det gagnar transaktionssyftet eller ditt medgivande. Eller vi kan kombinera information vi får från en tredje part med information som vi redan har.

Vi använder information enligt vad som visas och beskrivs här, i enlighet med vad som krävs enligt tillämplig lagstiftning.

Vi använder informationen för att svara på dina önskemål eller frågor. Vi kan till exempel använda din information för att tillhandahålla de tjänster du efterfrågar, exempelvis för att tillmötesgå en begäran om hotellbokning, att skicka e-postmeddelande om ankomst och avfärd eller att be dig delta i en kundundersökning. Vi kan komma att använda dina personuppgifter för att anpassa din upplevelse hos oss, där detta tillåts enligt lag. Vi kan använda din information för att svara på en fråga om ditt lojalitetskonto eller för att uppfylla en begäran om inlösen. Vi använder personnummer och momsnummer för att bearbeta momsdokument.

Vi använder informationen för att förbättra våra webbplatser och tjänster. Vi kan använda din information för att göra våra hotell, vår service och våra lojalitetsprogram bättre. Vi kan använda din information för att skräddarsy din upplevelse hos oss. Vi kan kombinera information vi får från dig med information om dig som vi får från tredje part, där detta tillåts enligt lag.

Vi använder informationen för att administrera vår webbplats och vår interna verksamhet. Exempelvis kan vi samla ihop eller anonymisera din information för analys, forskning eller andra affärsändamål.

Vi använder informationen för säkerhetsändamål. Där lagen så tillåter det, kan vi använda din information för att skydda vårt företag, våra kunder och våra webbplatser.

Vi kan använda informationen i marknadsföringssyfte. Vi kan till exempel skicka information till dig om nya tjänster och specialerbjudanden. Vi kan också använda din information för att erbjuda dig reklam om våra hotell, lojalitetsprogram och erbjudanden. Vi kan berätta för dig om nya funktioner eller uppdateringar. Dessa kan vara tredjepartserbjudanden eller produkter som vi tror kan vara av intresse för dig. Om du registrerar dig hos oss kommer vi att skicka e-postmeddelanden om nyheter och erbjudanden. Vi utför inga marknadsföringsåtgärder utan samtycke från dig, enligt lag. För att hantera detta, läs mer i avsnittet Alternativ nedan. Vi kan också använda push-meddelanden på våra mobilappar.

Vi använder informationen för att kommunicera med dig om ditt konto eller vår relation. Vi kan komma att kontakta dig om ditt konto eller för feedback. Vi kan också kontakta dig om denna sekretesspolicy eller våra villkor för webbplatsanvändning.

Vi använder informationen i enlighet vad som anges eller tillåtes enligt lag.

Vi kan komma att dela information med tredje part.

Vi kommer att dela information inom koncernen, förutom där detta inte är tillåtet enligt lag. Exempelvis kommer vi att dela din information för att underlätta bokningar och skräddarsy erbjudanden enligt dina preferenser.

Vi kommer att förmedla din information till företag som behandlar uppgifter och utför tjänster för vår räkning. Vi kan till exempel förmedla information till leverantörer som skickar e-post och andra meddelanden på vårt uppdrag. Vi förmedlar även information till företag som hjälper oss att driva våra webbplatser, genomföra kampanjer och annonsera och annonsnätverk som hjälper oss i marknadsföring och gör reklam för våra produkter och tjänster. Vissa leverantörer kan vara baserade i ett annat land än där du bor. Vi kan också dela information med analys- och sökmotorleverantörer som agerar för vår räkning.

Vi kan förmedla information till våra affärspartners förutom där detta inte är tillåtet enligt lag. Vi kan till exempel förmedla information till tredje part som samsponsrar en kampanj. Några av dessa parter kan skicka dig information om produkter eller tjänster via post eller e-post där lagen så tillåter eller enligt ditt medgivande.

Vi kommer att förmedla information om vi bedömer att det krävs för att följa lagen eller för att skydda oss själva, våra kunder eller andra. Till exempel kommer vi att förmedla information som svar på ett domstolsbeslut eller en stämning, eller som svar på myndigheters rättsliga begäran bland annat för att uppfylla nationella säkerhetskrav eller brottsbekämpande krav. När det krävs enligt lag, kan vi även vidarebefordra din information om du är vinnare i ett lotteri eller annan tävling som kräver en vinnarlista. Vi kan förmedla information för att verkställa våra villkor för webbplatsanvändning eller andra överenskommelser, och för att skydda andras rättigheter. Vi kan förmedla information om vi undersöker eventuella bedrägerier. Detta kan omfatta bedrägerier vi tror har inträffat under en kampanj.

Vi kan komma att förmedla information till en efterträdare till hela eller delar av vår verksamhet. Om till exempel en del av vår verksamhet eller tillgångar säljs, kan vi inkludera användarinformation som en del av denna transaktion. Du har vissa val gällande vidarebefordran och marknadsföringsmetoder.

Du kan välja att inte få vår e-postreklam. Gå till dina kontoinställningar på webbplatsen eller följ instruktionerna i e-postmeddelandet för att sluta ta emot vår e-postreklam. Även om du väljer bort att få marknadsföringsmeddelanden, kommer vi fortfarande skicka transaktionsmeddelanden. Dessa inkluderar svar på dina frågor.

Du kan kontrollera deltagande i vårt iBeacon-program. iBeacons är elektroniska enheter som sänder signaler som kan tas emot av mobila enheter där någon av våra mobilappar finns installerade. Om du frivilligt har installerat någon av våra appar på enheten och har gett appen behörighet att spåra din position, kan iBeacon-enheter installerade på våra hotell sända en signal till appen på din enhet angående exakt position för enheten i realtid. Appen kan använda denna information för att skicka specialerbjudanden och kampanjmeddelanden till dig, vid det tillfälle och den tidpunkt då informationen är som mest relevant. Ett exempel är att du befinner dig på något av våra hotell vid en viss tidpunkt då enheten får en signal från en iBeacon vilket leder till att du får meddelanden med specialerbjudanden för dryckes- och middagsalternativ. För din bekvämlighet kan mottagande av en iBeacon-signal och utskick av specialerbjudanden eller kampanjmeddelanden visas även om du inte använder appen. För att förbättra våra mobilappars och tjänsters fungktion kan vi även samla in annan information baserat på iBeacon-signaler, till exempel signalstyrkan mellan iBeacon och enheten, den tidsperiod som enheten är nära en iBeacon, eller batterinivån på iBeacon-enheten. För att undvika att vi tar emot eller använda din exakta position i realtid kan du stänga av platstjänsten. Om du tidigare har godkänt platstjänster och har ändrat dig, kan du välja bort platstjänster via enhetsinställningarna eller genom att ta bort appen.

Du kan ändra inställningarna för cookie-filer och spårningsverktyg. Om du vill veta hur du kan hantera hur vi och våra leverantörer använder cookie-filer och andra spårningsverktyg, besök https://www.radissonrewards.com/section/privacy.cookies/privacy.sidemenus?section=privacy.cookies&sidemenu=privacy.sidemenus.

Du kan styra verktygen på dina mobila enheter. Du kan till exempel stänga av platstjänster eller push-meddelanden på din telefon. Alternativen du ställer in är enhetsspecifika.

För EU-medborgare och bosatta i Schweiz.
Information om EU-medborgare och bosatta i Schweiz kan komma att skickas till USA, där den bearbetas i enlighet med denna policy, vår reklam- och cookiepolicy samt E.U.-U.S. och Swiss-U.S. Privacy Shields. Radisson Hospitality, Inc. uppfyller E.U.-U.S. samt Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks i enlighet med vad som tagits fram av det amerikanska handelsdepartementet angående insamling, användning och lagring av personuppgifter från EU-länder och Schweiz (observera att varken Privacy Shield-principerna nödvändigtvis gäller insamling, användning och lagring av personuppgifter från andra länder). Radisson Hospitality, Inc. har intygat att vi följer Privacy Shield-principerna för tillkännagivande, val, ansvar för vidare överföring, säkerhet, dataintegritet och syftesbegränsning, åtkomst och utnyttjande, tillämpning och ansvar. Om konflikt uppstår mellan bestämmelser i denna sekretesspolicy och Privacy Shield-principer kommer alltid Privacy Shield-principerna gälla. Federal Trade Commission kommer att verka som tillsynsmyndighet för Radisson Hospitality, Inc. för att säkerställa efterlevnad av Privacy Shield. Radisson Hospitality, Inc. kan ha ansvar i fall av vidarebefordran till tredje part. Om du vill veta mer om Privacy Shield-programmet, och för att se vår certifieringssida, besök www.privacyshield.gov/.

Förfrågningar och tillämpning av efterlevnad

I överensstämmelse med E.U.-U.S. och Swiss-U.S. Privacy Shield-principerna förbinder sig Radisson Hospitality, Inc. till att lösa klagomål angående din sekretess och vår insamling eller användning av dina personuppgifter. EU-medborgare och bosatta i Schweiz med frågor eller klagomål angående denna sekretesspolicy bör först kontakta Radisson Hospitality, Inc. på adressen nedan.

Radisson Hospitality, Inc. har vidare åtagit sig att hänvisa olösta klagomål om sekretess under E.U.-U.S. och Swiss-U.S. Privacy Shield till American Arbitration Association, http://go.adr.org/privacyshield.html. Under vissa begränsade omständigheter och som en sista utväg kan det vara möjligt för individer att åberopa bindande skiljedomsförfarande, innan Privacy Shield-panelen tillsatt av amerikanska handelsdepartementet och Europeiska kommissionen.

Observera att Privacy Shield-kraven angående hantering av klagomål möjligtvis inte gäller för dig, och att Privacy Shield tillämpningsmekanismer möjligtvis inte är tillgängliga för dig, om du inte är en EU-medborgare eller bosatt i Schweiz.

Ryska medborgare.
I enlighet med den ryska federala lagen nr 152-FZ ”Gällande personuppgifter”, samlar vi in, spelar in, systematiserar, ackumulerar, lagrar, uppdaterar (förnyar och ändrar), och extraherar personuppgifter om ryska medborgare som använder databaser belägna i den Ryska federationen. Om du uppger att du är rysk medborgare i den Ryska federationen, kommer vi att behandla dina personuppgifter i enlighet med detta krav och din profil kommer att upprätthållas på databaser i Ryssland. Om du inte uppger att du är medborgare i den Ryska federationen, kan vi inte bearbeta och underhålla dina personuppgifter enligt dessa krav och kommer inte att vara ansvariga för det. Du är ensam ansvarig för att uppge landet för ditt medborgarskap. Information som innehåller personuppgifter om ryska medborgare kan överföras från den Ryska federationen till länder som säkerställer en tillräcklig skyddsnivå för personuppgifter, inklusive medlemsstater i EU och andra länder som rysk lag erkänner som tillräckliga för skydd och även andra länder som eventuellt inte garanterar en tillräcklig skyddsnivå för personuppgifter. Genom att skicka information till oss via våra webbplatser, program och appar, eller genom att utföra bokningar, skicka formulär till oss eller registrera dig på våra webbplatser och i våra program, ger du oss samtycke att behandla dina personuppgifter.

Dina sekretessrättigheter i Kalifornien.
Om du bor i Kalifornien har du rätt att en gång per år få reda på om vi har delat personlig information med tredje parter för deras direkta marknadsföringssyften. För att göra en förfrågan om detta, skicka ett e-postmeddelande till privacyquestion@radissonhotels.com eller skriv till oss på adressen nedan. Uppge i ditt brev att du är bosatt i Kalifornien och önskar göra en ”Shine the Light”-förfrågan.

Våra webbplatser och barn.
Våra webbplatser och appar där denna sekretesspolicy är gällande är avsedda för vuxna. Vi samlar inte medvetet in personlig information från barn under 18 år utan tillstånd från en förälder eller vårdnadshavare. Om du är förälder eller vårdnadshavare och tror att ditt barn under 18 år har gett oss information kan du kontakta oss på privacyquestion@radissonhotels.com, eller skriva till oss på den adress som anges i slutet av denna sekretesspolicy. Markera din förfrågan med ”COPPA informationsförfrågan”. Föräldrar i USA kan läsa mer om hur barns integritet på nätet kan skyddas på www.consumer.ftc.gov/articles/0031-protecting-your-childs-privacy-online

Vi använder standardsäkerhetsåtgärder. Internet är inte 100 % säkert. Vi kan inte lova att din användning av våra webbplatser och appar kommer att vara helt säker. All överföring av data till vår webbplats sker på egen risk. Vi uppmuntrar dig att vara försiktig när du använder Internet. Detta inkluderar att inte avslöja dina lösenord.

Vi behåller data. Vi behåller personuppgifter så länge som det är nödvändigt eller relevant för de ändamål som beskrivs i denna sekretesspolicy. Vi behåller också information på annat sätt enligt vad som krävs eller tillåts enligt lag.

Vi lagrar information både i och utanför USA.
Information som vi samlar in från dig kan överföras till, eller lagras på, en destination i USA eller annan destination utanför USA. Informationen kan bearbetas av personal som arbetar på dessa platser, för oss eller våra leverantörer. Sådan personal kan vara inblandade i, bland annat, behandling av dina betalningsuppgifter och tillhandahållandet av supporttjänster. Om du bor utanför USA, förstår och samtycker du till att vi kan överföra din information till USA. Amerikanska lagar kanske inte har samma skyddsnivå som lagarna i ditt land.

Din profil kan sparas i databaser i Danmark om du har bott på ett Radisson Blu-hotell (med undantag för Radisson Blu Edwardian-hotell) eller är en medlem i Radisson Rewards som bor i Europa, Mellanöstern och Afrika. Du kan få tillgång till din profil och justera dina e-postinställningar genom att kontakta Rezidor Hotels ApS Danmark, Data Protection Office, Amager Strandvej 60-64. 3rd floor, DK Copenhagen S, Danmark.

Vi kan länka till andra webbplatser som vi inte kontrollerar. Om du klickar på en länk till en tredje parts webbplats, kommer du till en webbplats som vi inte kontrollerar. Denna sekretesspolicy gäller inte för den webbplatsens sekretessrutiner. Läs andra webbplatsers sekretesspolicy noga. Vi är inte ansvariga för dessa tredje parters webbplatser eller deras policyer.

Tveka inte att kontakta oss om du har fler frågor.
Om du har frågor om ett enskilt hotells praxis eller den information som hotellet innehar, är du välkommen att kontakta hotellet direkt. Om du har frågor om denna sekretesspolicy eller om du vill ändra eller uppdatera dina uppgifter hos oss är du välkommen att skicka e-post till oss på privacyquestion@radissonhotels.com. För din och vår säkerhet kan vi behöva verifiera din identitet innan vi uppfyller din förfrågan.

Du kan även skriva till oss på:
Radisson Hospitality, Inc.
Mail Stop 8256 Attn: Privacy
701 Carlson Parkway
Minnetonka, MN 55305, USA

Vi kan komma att uppdatera denna sekretesspolicy.
Vi kan från tid till annan ändra vår sekretesspolicy. Vi kommer enligt vad som krävs enligt lag att meddela dig om väsentliga förändringar i vår sekretesspolicy. Vi kommer också att lägga upp en uppdaterad version på vår webbplats. Kontrollera vår webbplats regelbundet för uppdateringar.

© 2018 Radisson Hospitality, Inc. Alla rättigheter förbehållna.