Carlson Rezidor Hotel Group Sekretesspolicy - Dina integritetsrättigheter


Gäller fr.o.m.: 1 april 2015
Senast uppdaterad: 2 december 2015.

Denna sekretesspolicy gäller för webbplatser och appar där den förekommer.

Denna sekretesspolicy beskriver hur Carlson Rezidor Hotel Group, och oberoende licenstagare som driver Carlson Rezidor-hotell, ska behandla personuppgifter. I denna sekretesspolicy hänvisar vi gemensamt till alla dessa enheter som ”koncernen”, ”vi” eller ”oss”. Sekretesspolicyn gäller för de webbplatser och applikationer där den förekommer, inklusive webbplatser och appar för våra hotellkedjor och lojalitetsprogram. Denna sekretesspolicy sätter standarden för dataskydd av hotellets gäster, och som ska följas av alla Carlson Rezidor-hotell.

Olika enheter kontrollerar och bearbetar din information.

Beroende på hur du interagerar med oss, kommer olika rättsenheter att kontrollera och bearbeta din information. Om du till exempel gör en hotellbokning online, är hotellet registeransvarig. Om hotellet ligger i Europa, Mellanöstern eller Afrika (med undantag för Radisson Blu Edwardian-hotellen), kommer Rezidor Hotels ApS Danmark vara dataprocessorn på uppdrag av hotellet. I sin tur, kommer Carlson Hotels, Inc. vara underprocessorn som bistår Rezidor Hotels ApS Danmark med bokningsprocessen. Om hotellet ligger någon annanstans i världen, är Carlson Hotels, Inc. dataprocessorn på uppdrag av hotellet.

Om du går med i ett av våra lojalitetsprogram är Carlson Hotels, Inc. registeransvarig och dataprocessor.

Dessa enheter kommer att informera dig om sina roller så snart det är praktiskt efter det att du inlett relationen med dem. Denna sekretesspolicy beskriver vår kollektiva praxis när det gäller dina personuppgifter. 

Vi samlar in information från och om dig.

Vi samlar in kontaktinformation. Vi kan till exempel samla in namn och e-postadresser. Vi kan också komma att samla in telefonnummer eller postadresser.

Resebyråinformation. Om du representerar en resebyrå och går med i vårt lojalitetsprogram för resebyråer, kommer vi att samla in din resebyrås ID-nummer. För amerikanska resebyrårepresentanter som når en viss poängnivå kan vi även samla in ditt personnummer, om detta krävs enligt lag. 

Vi samlar in demografisk information. Vi kan komma att samla in information som kön, ålder och språkpreferenser.

Vi samlar in information om gästers vistelser och om lojalitetsprogram. Vi samlar till exempel in information om de hotell där du har bott, datum för ankomst och avresa, varor och tjänster som köpts, preferenser om särskilda önskemål och service. Vi samlar in information om din användning av våra lojalitetsprogram, bland annat hur man tjänar och löser in poäng.

Vi samlar in betalningsinformation. Vi kan till exempel komma att samla in ditt kreditkortsnummer om du gör en bokning på nätet.

Vi samlar in affärsinformation. Vi samlar till exempel in kontakt- och annan relevant information om ditt företag, om ditt företag är med i något av våra lojalitetsprogram eller om dina anställda eller agenter använder ett företagskonto för att göra affärer med oss. 

Vi samlar in information som du skickar eller postar. Vi samlar till exempel in feedback om våra hotell och tjänster som du skickar in till oss. Vi samlar också information om du söker jobb.

Vi samlar in annan information. Om du använder vår webbplats, kan vi komma att samla information om vilken webbläsare du använder. Vi kan titta på vilken webbplats du kom ifrån, eller vilken webbplats du besöker när du lämnar oss. Om du använder våra mobila appar, kan vi komma att samla in din GPS-position. Vi kan titta på hur ofta du använder appen och var du hämtade den. Vi samlar in denna information med hjälp av spårningsverktyg som beskrivs nedan och i enlighet med tillämplig, lokal lag. För att hantera de här verktygen, läs mer i avsnittet Alternativ nedan.

Vi samlar in information på olika sätt.

Vi samlar in information som du ger oss. Om du till exempel gör en bokning på nätet eller anmäler dig till något av våra lojalitetsprogram. Vi samlar också information om du kontaktar oss eller deltar i en kampanj.

Vi samlar automatiskt in information om dig. Vi använder spårningsverktyg som webbläsarcookies och så kallade webbsignaler för att samla in information från dig, där detta tillåts enligt lag. Vi samlar in information om användare över tid när du använder denna webbplats. Vi kan komma att ha en tredje part som samlar in personlig information på detta sätt. Läs mer om dessa verktyg och hur du kan kontrollera dem på https://www.radissonblu.com/en/cookie-policy. Vi samlar också information från våra mobilappar.

Vi får information om dig från tredje part.  Där lagen så tillåter kan vi få information från enheter inom koncernen eller från tredje parter som vi gör affärer med.  Vi kan få information från personer som agerar för din räkning, till exempel om någon gör en bokning för dig.  Vi kan också få information från sociala medie- och reklamplattformar och analysleverantörer.

Vi kombinerar information. Vi kan till exempel kombinera information som vi har samlat offline med information som vi samlar in online, i den utsträckning som omfattas av transaktionssyftet eller ditt medgivande. Eller vi kan kombinera information vi får från en tredje part med information som vi redan har.

Vi använder informationen som visas och beskrivs här, med förbehåll för att vi erhåller ditt samtycke beroende på var du bor.

Vi använder informationen för att svara på dina önskemål eller frågor. Vi kan till exempel använda din information för att tillhandahålla de tjänster du efterfrågar, som till exempel för att uppfylla en begäran om hotellbokning, för att skicka e-postmeddelande om ankomst och avgång eller för att be dig att delta i en kundundersökning. Vi kan komma att använda dina personuppgifter för att anpassa din upplevelse med oss, där detta tillåts enligt lag. Vi kan använda din information för att svara på en fråga om ditt lojalitetskonto eller för att uppfylla en begäran om inlösen. Vi använder personnummer och VAT-nummer för att bearbeta momsdokument.

Vi använder informationen för att förbättra våra webbplatser och tjänster. Vi kan använda din information för att göra våra hotell, tjänster och lojalitetsprogram bättre. Vi kan använda din information för att skräddarsy din upplevelse med oss. Vi kan kombinera information vi får från dig med information om dig som vi får från tredje part, där detta tillåts enligt lag.

Vi använder informationen för att administrera vår webbplats och vår interna verksamhet. 

Vi använder informationen för säkerhetsändamål. Där lagen så tillåter det, kan vi använda din information för att skydda vårt företag, våra kunder och våra webbplatser.

Vi kan använda informationen för marknadsföringsändamål. Vi kan till exempel skicka information till dig om nya tjänster och specialerbjudanden. Vi kan också använda din information för att erbjuda dig reklam om våra hotell, lojalitetsprogram och erbjudanden. Vi kan berätta för dig om nya funktioner eller uppdateringar. Dessa kan vara tredjepartserbjudanden eller produkter som vi tror kan vara av intresse för dig. Om du registrerar dig hos oss kommer vi att skicka e-postmeddelanden om nyheter och erbjudanden. Vi utför inga marknadsföringsåtgärder utan erhållet samtycke från dig, i enlighet med vad som krävs enligt lag. För att hantera detta, läs mer i avsnittet Alternativ nedan. Vi kan också använda push-meddelanden på våra mobila appar.

Vi använder informationen för att kommunicera med dig om ditt konto eller vår relation. Vi kan komma att kontakta dig angående ditt konto och för feedback. Vi kan också kontakta dig om denna sekretesspolicy eller våra villkor för webbplatsanvändning.

Vi använder informationen i enlighet vad som anges eller tillåtes enligt lag.

Vi kan komma att dela information med tredje part.

Vi kommer att dela information inom koncernen där så är tillåtet enligt lag.

Vi kommer att dela din information med dataprocessorer som utför tjänster för vår räkning.  Vi kan till exempel dela information med leverantörer som skickar e-post och andra meddelanden till oss. Vi delar även information med företag som hjälper oss att driva våra webbplatser, köra kampanjer och annonsörer och annonsnätverk som hjälper oss i marknadsföring och gör reklam för våra produkter och tjänster. Vissa leverantörer kan vara placerade utanför USA. Vi kan också dela information med analys- och sökmotorleverantörer som agerar för vår räkning.

Vi kan dela information med våra affärspartners där lagen så tillåter. .
Vi kan till exempel dela information med tredje part som samsponsrar en kampanj. Några av dessa parter kan skicka dig information om produkter eller tjänster via post eller e-post där lagen så tillåter det eller baserat på ditt medgivande.

Vi kommer att dela information om vi tror att vi måste för att följa lagen eller för att skydda oss själva, våra kunder eller andra. Vi kan till exempel komma att dela information för att svara på ett domstolsbeslut eller en stämning. När det krävs enligt lag, kan vi även vidarebefordra din information om du är vinnare i ett lotteri eller annan tävling som kräver en vinnarlista.  Vi kan dela information för att upprätthålla våra villkor för webbplatsanvändning eller andra överenskommelser, och för att skydda andras rättigheter. Vi kan dela information om vi undersöker eventuella bedrägerier. Detta kan omfatta bedrägerier vi tror har inträffat under en kampanj.

Vi kan komma att dela information med en efterträdare till hela eller delar av vår verksamhet. Om till exempel en del av vår verksamhet eller tillgångar säljs, kan vi inkludera användarinformation som en del av denna transaktion.

Du har vissa val gällande delning och marknadsföringsmetoder. 
Du kan välja att inte få e-postreklam. Gå till dina kontoinställningar på webbplatsen eller följ instruktionerna i e-postmeddelande för att sluta ta emot vår e-postreklam. Du kan också utöva rätten när som helst genom att kontakta oss på privacyquestion@carlsonrezidor.com. Även om du väljer bort att få marknadsföringsmeddelanden, kommer vi fortfarande skicka transaktionsmeddelanden. Dessa inkluderar svar på dina frågor.

Du kan styra cookies och spårningsverktyg. För att få reda på mer om hur vi och våra leverantörer använder cookies och andra spårningsverktyg, se  https://www.radissonblu.com/en/cookie-policy.

Du kan styra verktygen på dina mobila enheter. Du kan till exempel stänga av GPS-locator eller push-meddelanden på din telefon. Alternativen du ställer in är enhetsspecifika.

EU-medborgare.
Information om EU-medborgare kan komma att skickas till USA, där den bearbetas i enlighet med denna policy, vår Reklam- och cookiepolicy, U.S.-E.U. Safe Harbor och U.S.-Swiss Safe Harbor. Carlson Hotels, Inc är certifierade att följa och efterleva Safe Harbor Privacy Principles, som du kan se på https://safeharbour.export.gov/list.aspx. Personlig information som samlas in av Carlson Rezidor Hotel Groups europeiska enheter kan överföras till USA i enlighet med EU:s standardklausuler som ingåtts med Carlson, Inc. Din profil upprätthålls på databaser i Danmark. Du kan få tillgång till din profil och justera dina e-postinställningar genom att kontakta Rezidor Hotels ApS Danmark, Data Protection Office, Amager Strandvej 60-64. 3rd floor, DK Copenhagen S, Danmark.

Ryska medborgare.
I enlighet med den ryska federala lagen nr 152-FZ ”Gällande personuppgifter”, samlar vi in, spelar in, systematiserar, ackumulerar, lagrar, uppdaterar (förnyar och ändrar), och extraherar personuppgifter om ryska medborgare som använder databaser som är belägna i den Ryska federationen. Om du visar att du är en rysk medborgare i den Ryska federationen, kommer vi att behandla dina personuppgifter i enlighet med detta krav och din profil kommer att upprätthållas på databaser i Ryssland. Om du inte anger att du är medborgare i den Ryska federationen, kan vi inte bearbeta och underhålla dina personuppgifter enligt dessa krav och kommer inte att vara ansvariga för det. Du är ensam ansvarig för att indikera landet för ditt medborgarskap.
Information som innehåller personuppgifter om ryska medborgare kan överföras från den Ryska federationen till länder som säkerställer en adekvat skyddsnivå för personuppgifter, inklusive EU och USA, och andra länder som kanske inte är en del av konventionen om dataskydd (the Data Protection Convention) och kanske inte kan garantera en adekvat skyddsnivå för personuppgifter. Genom att skicka information till oss genom våra webbplatser och appar, skicka formulär till oss eller registrera dig på våra sidor och i våra program, ger du oss samtycke att behandla dina personuppgifter.

Sekretessrättigheter i Kalifornien. 
Om du bor i Kalifornien har du rätt att en gång per år få reda på om vi har delat personlig information med tredje parter för deras direkta marknadsföringssyften. För att göra en förfrågan om detta, skicka ett e-postmeddelande till privacyquestion@carlsonrezidor.com  eller skriv till oss på adressen nedan. Ange i ditt brev att du är bosatt i Kalifornien och önskar göra en ”Shine the Light”-förfrågan.

Våra webbplatser och barn.
Våra webbplatser och appar där denna sekretesspolicy är gällande är avsedda för vuxna. Vi samlar inte medvetet in personlig information från barn under 18 år utan tillstånd från en förälder eller vårdnadshavare. Om du är en förälder eller vårdnadshavare och tror att ditt barn under 18 år har gett oss information kan du kontakta oss på privacyquestion@carlsonrezidor.com, eller skriva till oss på den adress som anges i slutet av denna sekretesspolicy. Markera din förfrågan med ”COPPA informationsförfrågan"” Föräldrar i USA - Läs mer om hur ni kan skydda barnens integritet online på www.consumer.ftc.gov/articles/0031-protecting-your-childs-privacy-online.

Vi använder standardsäkerhetsåtgärder.
Internet är inte 100 % säkert. Vi kan inte lova att din användning av våra webbplatser och appar kommer att vara helt säker. All överföring av data till vår webbplats sker på egen risk. Vi uppmuntrar dig att vara försiktig när du använder Internet. Detta inkluderar att inte dela dina lösenord. Vi behåller personuppgifter så länge som det är nödvändigt eller relevant för de metoder som beskrivs i denna sekretesspolicy. Vi behåller också information på annat sätt som krävs enligt lag.

Vi lagrar information både i och utanför USA och EU.
Information som vi samlar in från dig kan överföras till, eller lagras på, en destination i USA eller någon annan destination utanför Europeiska unionen. Informationen kan bearbetas av personal som arbetar på dessa platser, för oss eller en av våra leverantörer. Sådan personal kan vara engagerade i, bland annat, behandling av dina betalningsuppgifter och tillhandahållandet av supporttjänster. 
Information som vi samlar in kan lagras i och utanför USA. Om du bor utanför USA, förstår och samtycker du till att vi kan överföra din information till USA. Amerikanska lagar kanske inte har samma skyddsnivå som i ditt land.

Vi kan länka till andra webbplatser som vi inte kontrollerar.
Om du klickar på en länk till en tredje parts webbplats, kommer du att tas till en webbplats som vi inte kontrollerar. Denna sekretesspolicy gäller inte för denne webbplatsens sekretessrutiner. Läs andra webbplatsers sekretesspolicy noga. Vi är inte ansvariga för dessa tredje parts webbplatser eller deras policyer.

Tveka inte att kontakta oss om du har fler frågor.
Om du har några frågor om denna sekretesspolicy, välkommen att skicka e-post till oss på privacyquestion@carlsonrezidor.com.

Du kan även skriva till eller ringa oss på:

Carlson Hotels, Inc.
Mail Stop 8256 Att: Privacy
701 Carlson Parkway
Minnetonka, MN 55305, USA
Telefon: +1 (763) 212-4174
Rezidor Hotels ApS Danmark
Att: Privacy
Amager Strandvej 60-64. 3rd floor
DK Copenhagen - S, Danmark
Telefon: +45 32 34 4100

Om du vill korrigera eller uppdatera din information hos Carlson Hotels, Inc. eller någon av våra hotellkedjor, välkommen att skicka e-post till oss på privacyquestion@carlsonrezidor.com.

Om du har frågor om ett enskilt hotells praxis eller den information som hotellet innehar, är du välkommen att kontakta hotellet direkt. 

Om du har allmänna frågor om Radisson Blu, som inte relaterar till din information eller våra sekretessrutiner, kan du alltid nå oss genom sidan Kontakta oss.

Vi kan komma att uppdatera denna sekretesspolicy.
Vi kan från tid till annan ändra vår sekretesspolicy. Vi kommer att meddela dig om eventuella väsentliga förändringar i vår sekretesspolicy som krävs enligt lag. Vi kommer också att lägga upp en uppdaterad kopia på vår webbplats.  Kontrollera vår webbplats regelbundet för uppdateringar.

© 2015 Carlson Hotels, Inc. Med ensamrätt.